PHOTOBLOG

Cetatea Golubăț

Serbia ne-a întâmpinat cu nori și ploaie. Așa a început tura de toamnă din Balcaniadă. Însă nu ne-a oprit și nici descurajat, am trecut granița la Porțile de Fier, și-am continuat prin clisura Dunării spre Belgrad. Mi-a plăcut să ma uit de pe partea cealaltă, la locuri prin care am trecut recent, în vară.

Dar am să dau puțin pe repede înainte, si-am să mă opresc asupra unui prim obiectiv turistic pe lângă care am trecut și care mi-a atras atenția. Este vorba de cetatea Golubăț sau pe sârbește, Golubački grad.

Se află localizată în dreptul orașului Moldova Nouă, lânga satul cu același nume, Golubac. Se înalță semeț, deasupra șoselei și străjuiește malul sârb al Dunării. Am notat-o ca fiind un obiectiv bun de vizitat și aprofundat într-un viitor nu prea îndepărtat, sper :)

Chiar dacă vremea nu a ținut cu mine, nu puteam să nu trag câteva cadre… ;)

 

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for FriendsSponsor principalRomtelecom. Partener auto: Ford Romania. Partener foto-video:Olympus Romania

One Response to “Cetatea Golubăț”

  1. […] urci in masina si in pragul usii, te loveste de o padela, clar esti in Balcaniada, dar cand colegul Zdeto spune ca ii e foame ! Fara dar si poate my friend, esti in […]

Leave a Reply


%d bloggers like this: