PHOTOBLOG

Cum arată România ta de 10?

Îmi place să fotografiez peisaje. Aș face asta tot timpul, într-o lume perfectă unde n-aș avea alte responsabilități. Îmi place pentru că înseamnă călatorie și explorare. Înseamnă descoperire și pierdere în natură.

M-am plimbat puțin prin țara noastră. Am descoperit locuri sublime, am descoperit oameni și obiceiuri interesante, am trăit experiențe frumoase. Dar abia am zgâriat suprafața, iar apetitul mi-a crescut. Sunt atâtea lucruri de văzut în colțul nostru, în România noastră, încât nu mi-ar ajunge o viață!

Recent am dat peste un proiect foarte interesant, numit România de 10. E o campanie care încurajează românii să se mândrească cu țara lor și/sau cu oamenii care-i inspiră. Și m-am înscris și eu. Am scotocit prin arhivele mele de poze din 2006 și până în prezent, ca să găsesc o fotografie reprezentativă. Grea misiune :) Să distilez din zeci de mii de poze, una singură.

Oricine poate contribui la acest proiect, urcând o poză pe siteul Romania de 10. Trebuie doar să fie o imagine care să reflecte un 1 sau 0, adăugând apoi cu ajutorul aplicației, cifra lipsă (1 sau 0), în final având un 10 reprezentat în imagine. Fotografia urcată trebuie să fie despre un loc de nota 10, un om de nota 10, un obiect de 10…

Frumusețea este că e un concurs și poți avea șansa să ai fotografia ta arătată într-o expoziție la anu’, în Centrul Vechi din București. Termenul limită este 14 ianuarie 2015!

Eu m-am oprit la o fotografie cu o pasăre din Delta Dunării. Poziția ei a format un 1 și m-a amuzat și privirea ei :) Dar pentru că am avut mai multe fotografii candidate, am să le pun aici la mine pe blog, dacă tot am scotocit după ele… :D Și sper că sunt destul de evidente elementele de 1 și 0 ;)

România e frumoasă, acum e rândul tău să o arăți!

133_photo

_MG_5008

_MG_6663

_MG_7187

Un copac singuratic...

_MG_6423

Că tot apune soarele în acest moment... Salut bulina care ne a

_MG_6430

One Response to “Cum arată România ta de 10?”

  1. primul pasaroi este un starc galben (Ardeola ralloides), apoi femela de rata mare (Anas platyrhynchos) restul sunt egrete mici (Egretta garzetta).

Leave a Reply


%d bloggers like this: